Mellem ørerne med Cecilie Frøkjær
Cecilie Frøkjær møder Casper Christensen

Cecilie Frøkjær møder Casper Christensen

March 5, 2021

Casper Christensens CV er langt og imponerende: En af Danmarks første og absolut bedste stand-uppere, radiovært, tv-vært, skuespiller, manuskriptforfatter, natklubejer, direktør. Et kreativt liv i den hurtige bane. … En driftig mand. Og en mand styret af drift. Men nu har han lagt sit liv om. Han har været i intens terapi, er blevet kristen og spiser kun plantebaseret. Hans biografi – fortalt til og skrevet af Martin Kongstad – handler om den Casper, han var – og den mand, han er nu, og i Mellem ørerne fortæller han Cecilie Frøkjær om transformationen.

Cecilie Frøkjær møder Søs Marie Serup

Cecilie Frøkjær møder Søs Marie Serup

February 26, 2021

Det politiske spil på Christiansborg er benhårdt, og knivene sidder ofte løst i ærmet. Tidligere spindoktor og nuværende politisk kommentator, Søs Marie Serup har bevæget sig i magtens absolutte indercirkler i mange år, og hun kender gamet. Med udgangspunkt i sin nye bog ”Skaberen, taberen, frelseren?” om Dansk Folkeparti fortæller hun, hvorfor hun selv er god til at agere i et brutalt miljø – og hvorfor hun overhovedet er tiltrukket af den verden.

Cecilie Frøkjær møder Lone Frank

Cecilie Frøkjær møder Lone Frank

February 19, 2021

Hvor sidder kærligheden – i hjertet? I hjernen? I generne? Eller et helt andet sted? Det giver Lone Frank, videnskabsjournalist, forfatter og ph.d. i neurobiologi, et svar på i sin bog ”Størst af alt”. Da hun mistede sin kæreste gennem 13 år til sygdom, besluttede hun at blive klogere på de store følelser, som fylder så meget i Iivet. Samtidig med, at hun graver sig ned i de videnskabelige vinkler på kærlighed, går hun selv i terapi hos en psykolog for at forstå sin egen måde at elske på. I Mellem ørerne fortæller hun blandt andet Cecilie Frøkjær, hvad hun lærte – og hvorfor hun er blevet bedre til kærlighed i dag. Hør også, hvordan videnskaben kan hjælpe os til at fungere mere tilfredsstillende i vores nære relationer til dem, vi elsker.

Cecilie Frøkjær møder Helle Helle

Cecilie Frøkjær møder Helle Helle

February 12, 2021

Endnu en gang er Helle Helle udkommet til stående klapsalver fra anmelderne. Og som en del gange før, er hendes hovedperson fra dér, hvor hun selv voksede op. BOB hedder han her i bogen af sammen navn. Han er fra Rødby-egnen og flytter til København med sin kæreste. Som Helle Helle selv gjorde, da hun var på hans alder. Hør, hvorfor hun bliver ved med at skrive om liv og personer fra sin egen opvækst, og hvorfor hun føler, at hun stadig i dag som 55-årig har meget til fælles med BOB, som er 22.

Cecilie Frøkjær møder Jesper Stein

Cecilie Frøkjær møder Jesper Stein

February 6, 2021

Jesper Stein er kendt for sine krimier med hovedpersonen Axel Steen, som han også har fået de gyldne Laurbær for. Det er ikke nogen hemmelighed, at hans hovedperson slås med nogle af de samme dæmoner som ham selv: For meget alkohol, rod i sjælen, mange kvinder, meget sex og drømme om et stabilt familieliv, som brister…Men nu har Jesper Stein udgivet den selvbiografiske ”Rampen”, hvor han tager os med tilbage til sin egen opvækst og sit eget udgangspunkt. For at forstå. Både sig selv og sine forældre og deres skilsmisse, som har trukket meget, meget lange spor.

Cecilie Frøkjær møder Pernille Aalund

Cecilie Frøkjær møder Pernille Aalund

January 29, 2021

Pernille Aalund - forfatter, foredragsholder, tidligere direktør og tv-vært - har lagt sit liv om fra et krævende job i Gentofte med fokus på bundlinjen og materiel velstand til nu, hvor hun lever på landet og bruger meget af sin tid hver dag på at bede og takke for det, hun har. I sin nyeste bog, ”Bønnens kraft” fortæller hun, hvad det skift har betydet – og hvordan hun praktiserer sit liv i bøn. Og i bogen guider og inspirerer hun andre, der vil gå den samme vej. Hør hende blandt meget andet fortælle om, hvordan hun bad om hjælp – og fik den. På et toilet midt i en stresset arbejdsdag.

Cecilie Frøkjær møder Rane Willerslev

Cecilie Frøkjær møder Rane Willerslev

January 22, 2021

Han har spist rensdyrtestikler. Boet helt alene i de sibiriske skove uden ur eller lys. Blevet jagtet af den russiske pelsmafia. Været tæt på at dø af sult. I 30 år har antropolog og direktør for Nationalmusset, Rane Willerslev, været på opdagelsesrejse i fjerne egne og levet livet på kanten. Hør ham fortælle om sine ekstreme oplevelser og om, hvad de har lært ham. Og hør også, hvorfor han pludselig indså, at prisen for leve et liv med eventyret var for høj.

Cecilie Frøkjær møder Hella Joof

Cecilie Frøkjær møder Hella Joof

January 15, 2021

Skuespiller, filminstruktør og forfatter Hella Joof deler i sin seneste bog, der hedder ”Tvilling, yndling, grævling” de fejl, hun har begået og de mentale snubletråde, hun er faldet over i sit liv. Hør hende fortælle, hvordan hun forsonede sig med sin mor, der var alkoholiker. Og hvordan hun lagde en ny strategi, da hun opdagede, at hendes offer-gen var blevet for stort. I Mellem ørerne giver hun gode råd og mulige løsninger videre med sin sædvanlige Joof´ske klogskab og lune.

Cecilie Frøkjær møder Katrine Engberg

Cecilie Frøkjær møder Katrine Engberg

December 18, 2020

Katrine Engberg er aktuel med sin 5. krimi i serien om Jeppe Kørner og Annette Werner. ”Isola” hedder den – og den handler om ensomhed og et lig, der er kløvet i to af en savklinge. Hør Engberg fortælle, hvor og hvordan ideen til den bestialske død opstod. Og hør også, hvordan hendes egen ensomhed som barn og ung har trukket lange skygger henover hendes liv og nu altså også fået en plads i bogen.

Cecilie Frøkjær møder Bente Klarlund

Cecilie Frøkjær møder Bente Klarlund

December 11, 2020

Vil du også gerne have et længere, sundere og sjovere liv? Så lyt med i denne udgave af Mellem ørerne, hvor professor og overlæge Bente Klarlund fortæller, hvordan vi kan få det bedst mulige liv. Og det handler ikke kun om kost, motion, rygning og alkohol - de ting, vi godt ved - men også om tro, taknemmelighed, uselviskhed og ærefrygt.

Podbean App

Play this podcast on Podbean App