Mellem ørerne med Cecilie Frøkjær
Cecilie Frøkjær møder Elsebeth Egholm

Cecilie Frøkjær møder Elsebeth Egholm

September 25, 2020

Efter mange år som en af Danmarks mest populære krimiforfatter, er hun nu gået en helt anden vej og har skrevet en kærlighedsroman. Den hedder ”Som natten kender stjernerne” og bogens hovedperson Malou er klassisk pianist. Det var Elsebeth Egholm oprindeligt også selv var på vej til at blive, da hun gik på musikkonservatoriet for 30 år siden. Musikken har ligget på hylden i mange år, men hun begyndte at spille igen, efter hun fik brystkræft – og sygdommen har også betydet, at hun nu vil skrive om lyst, længsel og kærlighed i stedet for krimi. For det er slut med at skamme sig over, at hun er til romantik. I ”Mellem ørerne” fortæller hun også Cecilie Frøkjær, hvad det betyder for hende at fylde 60 år lige om lidt.

Cecilie Frøkjær møder Line Holm og Stine Bolther

Cecilie Frøkjær møder Line Holm og Stine Bolther

September 18, 2020

Gæsterne i denne udgave af Mellem ørerne er et nyt krimi-makkerpar: Line Holm og Stine Bolther. De er begge journalister og har tidligere skrevet bøger, der handler om virkelighedens forbrydelser. Men nu er de gået sammen og debuterer med krimien ”For barnets bedste”. De fortæller blandt andet, hvordan de har fundet på deres hovedpersoner og om, hvordan deres forskelligheder har gavnet deres samarbejde. Et samarbejde, som Line i første omgang sagde nej til.

Cecilie Frøkjær møder Kåre Bluitgen og Rane Willerslev

Cecilie Frøkjær møder Kåre Bluitgen og Rane Willerslev

September 11, 2020

Skørbug, forfrysninger, krigeriske indfødte – for blot at nævne et par af de udfordringer, verdens mest kendte opdagelsesrejsende stod overfor i deres iver efter at kortlægge verden. Hvad drev dem ud på rejser, der var så vanskelige og livsfarlige, at de vidste, der var risiko for, at de ikke ville vende levende hjem? Forfatter Kåre Bluitgen har udvalgt ni af de mest kendte – blandt andre Columbus, Bering og Stanley – og fortæller deres fascinerende, brydsomme og spændende historie i Mofibo Originalen ”De opdagede verden”. Direktør for Nationalmuseet, Rane Willerslev har skrevet forordet – og de er begge gæster i denne podcast, hvor de blandt andet fortæller Cecilie Frøkjær, hvad de ni mænd har betydet for verden. Desuden taler de om deres egne opdagelsesrejser, og hvad der fik dem til at tage ud på strabadserende ekspeditioner.

Cecilie Frøkjær møder Mikael Kamber

Cecilie Frøkjær møder Mikael Kamber

September 4, 2020

TV2-vært Mikael Kamber gør alt, hvad han kan for at leve med så meget livsglæde som muligt. Engang var han en fejlfinder, der kritiserede sine kolleger og lod temperamentet løbe af med sig. Men så opdagede han positiv psykolog, og i denne podcast fortæller han Cecilie Frøkjær, hvordan det ændrede hans tilgang til livet og andre mennesker. I sin bog ”Sur for en sikkerheds skyld?” deler han ud af de redskaber, vi ifølge ham alle sammen kan blive gladere mennesker af. Bogen giver også et svar på det store spørgsmål: Hvad er meningen med livet? Et svar, der har berørt Mikael Kamber dybt.

Cecilie Frøkjær møder Lotte Garbers

Cecilie Frøkjær møder Lotte Garbers

August 28, 2020

Lotte Garbers har fået et unikt indblik i livet bag sløret i Saudi Arabien og skrevet romanen ”Løbeklubben i Saudi”. Hun har boet to år i hovedstaden Rhiyad, og her kom hun med i en løbeklub for saudiske kvinder og fandt ud af, at en del af hendes fordomme om kvinder i den del af verden ikke holdt. Mens andre gjorde. Hendes bog er en skildring tæt på den virkelighed, hun oplevede. I Mellem Ørerne fortæller hun blandt andet Cecilie Frøkjær om, hvor forvirret hun var over de mange forskellige regler, hun skulle finde ud af at overholde.

Cecilie Frøkjær møder Iben Hjejle & Signe Lindkvist

Cecilie Frøkjær møder Iben Hjejle & Signe Lindkvist

August 21, 2020

Skuespiller Iben Hjejle og podcaster Signe Lindkvist mødtes for 8 år siden, og – som de siger - noget faldt i hak. Siden har de været hinandens co-pilot, og de sidste to år har de sammen lavet den populære podcast Sitter, hvor de tager fat i livets små og store spørgsmål. Deres samtalebog ”Er der en voksen til stede?” spænder lige fra deres mødres død til opskriften på porrer med ost, som Signes kunstnermor serverede, når der igen ikke var råd til andet. De taler med Cecilie Frøkjær om, hvordan de hjælper hinanden i det store savn af deres mødre, og om hvorfor det er vigtigt at vise sin uperfektion og usikkerhed.

Cecilie Frøkjær møder Phillip Faber

Cecilie Frøkjær møder Phillip Faber

August 14, 2020

Komponist og dirigent Phillip Faber spillede Danmark gennem den første del af Coronakrisen. Over 200.000 danskere sang med hver morgen, og over 1 million var med fredag aften, når han styrede fællessangen på DR. Hvordan oplevede han selv de måneder i foråret 2020, hvor han pludselig blev en af landets mest omtalte mænd? Han taler også med Cecilie Frøkjær om, hvorfor det er godt at synge, og hvilke sange der er særligt vigtige i krisetid. Hør ham også fortælle om, hvorfor det er hårdt at skrive musik og slet ikke sjovt. Og om hvordan en sportspsykolog har hjulpet ham til at blive en bedre dirigent.

Cecilie Frøkjær møder Jeanette Varberg

Cecilie Frøkjær møder Jeanette Varberg

July 3, 2020

Vikingerne plyndrede, handlede, erobrede og opdagede nyt land i hele den kendte verden. De satte sig spor, som stadig er en del af vores fælles historiefortælling. Jeanette Varberg folder i sit store, prisvindende værk ”Viking – Ran, ild og sværd” vores innovative og modige forfædre og deres tid ud. Og hun taler blandt andet med Cecilie Frøkjær om: Hvem var de? Hvilke fordomme har vi fejlagtigt om dem? Og hvad kan vi bruge dem til i dag?

Cecilie Frøkjær møder Mich Vraa

Cecilie Frøkjær møder Mich Vraa

June 26, 2020

Efter sit folkelige gennembrud med trilogien om Dansk Vestindien, retter Mich Vraa i sin nye roman, ”Vaniljehuset” fokus på sin morfar – en fattig skomagerdreng, der endte som rig grosserer. Mich Vraa kendte ikke sin morfar, der døde alt for tidligt som kun 51-årig, men han var en nærmest mytisk figur i Vraas barndom. I bogen prøver han at tegne et billede af manden, der drev det vidt, men også betalte prisen for det. Og han fortæller blandt andet Cecilie Frøkjær om nogle af de ting, han fortryder i sit liv, og som han tror, han deler med sin bedstefar.

Cecilie Frøkjær møder Anders Morgenthaler & Marie Louise Tüxen

Cecilie Frøkjær møder Anders Morgenthaler & Marie Louise Tüxen

June 19, 2020

Sosu-assistenten Annemette, pensionisten Vibse og hendes datter, den sygemeldte lægesekretær Jean er de tre medlemmer i strikkeklubben ”De hårde nåle”. Jævne kvinder, som ikke rigtig har en stemme nogen steder. Men en tur i biografen ændrer deres liv, og de bliver opfindsomme klima-krigere, der på snedig, utraditionel og helt, helt ulovlig vis går til kamp for en bedre verden. Forfatterne bag den underholdende roman, ”Kød og fred” er tegner, filminstruktør og klimaaktivist Anders Morgenthaler og forfatter og radiovært Marie Louise Tüxen. De fortæller blandt meget andet Cecilie Frøkjær, hvad de har diskuteret mest undervejs, og hvornår det gik op for Anders Morgenthaler, at han var for aggressiv i sine klimabudskaber, hvilket bare fik folk til at lukke ørerne.

Play this podcast on Podbean App